Djur och natur

Klicka på bilderna för mer information.   

Vilda möten: Delfin  

Bild: Kolmårdens djurpark

En upplevelserik dag med delfiner i delfinariet i Kolmårens djurpark. Klädsel: Lånas ut av delfinariet. Egen baddräkt/badbyxor medtages. Delfinäventyret är tillgängligt från september-maj. Dagar och tider varierar. Bokning bör ske i god tid. Minimiålder: 15 år Minimilängd: 140 cm        

Vilda möten: Lejon    

Bild: Kolmårdens djurpark

Lejonkulan – guidad visning. Följ med in i det innersta gömslet i lejonens hägn på Kolmården. En djurvårdare berättar saker du inte visste om detta grandiosa kattdjur. Du får komma så nära att du står öga mot öga med ett lejon och t o m kan känna dess andedräkt. Totalt ca 1 timme varav visningen tar en halvtimme.      

Vilda möten: Tiger      

Bild: Kolmårdens djurpark

Följ med in i Tiger Worlds fascinerande miljö. Vi berättar om anläggningen, om hur det är att arbeta med tigrar och saker du inte visste om tigrar. Bli inte förvånad om du möter den grandiosa Sibiriska tigern öga mot öga. Upplevelsen är garanterat unik! Det finns endast ca 400 Sibiriska tigrar kvar i det fria. Dessutom finns några hos oss i Tiger World. Lättare asiatisk förtäring tillsammans med förfriskningar kan serveras till en extra kostnad.   

Vilda möten: Rovfågel  

Bild: Kolmårdens djurpark

Rovfågelsvisning (från läktare) Under en halvtimme får du på läktarplats uppleva en fascinerande ”flyguppvisning” där rovfåglarna demonstrerar sina otroliga, medfödda talanger för navigation och flygakrobatik på högsta nivå.   

Safari Camp – familj      

Bild: Kolmårdens djurpark

2-dagarsbiljett till djurparken ingår i familjepaketet så passa på att upptäcka hela djurparken på egen hand. Klockan 18.00 möts ni upp av en campvärd för att i karavan åka till Safari Camp i egen bil. Efter att ha installerat er i tältet väntar en guidad tur där ni kommer djuren riktigt nära. Senare på kvällen blir det grillfest där ni får äta så mycket korv och hamburgare ni vill. Efter övernattning i de bekväma tälten (som har värme, lampor och safarisängar) blir det frukost i campen och karavan tillbaka till djurparkens parkering för att i egen bil vara bland de första besökarna i Safariparken.

Tropikariet Kolmården

 

 

 

 

Hajdykning 

Dyk i ett av Sveriges största hajakvarier! Hajsimning utan matning. Tisdagar kan vi erbjuda hajsimning (När hajarna efter söndagens hajmatning är mätta).

Upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s