Åke ”Bajdoff” Johansson

Åke ”Bajdoff” Johansson, föddes den 15 december 1928 i Norrköping och han var en svensk fotbollsspelare. Hans yrke var teletekniker och bensinstationsföreståndare.

”Bajdoff” var centerhalv i IFK Norrköping och svenska landslaget under 1950- och 1960-talen. Med Norrköping blev han svensk mästare sex gånger, har 13 allsvenska medaljer, har spelat 53 A-landskamper (1955-1965) och är klubbens meste spelare med sina 321 matcher.

”Bajdoff” fick Guldbollen 1957 och var med i det landslag som tog silver i VM i Sverige 1958. Han har även spelat en landskamp i ishockey.

1963 var han en av personerna som var med och skapade fotbollsklubben Dagsbergs IF, målet var att ha roligt tillsammans. Han är en av Sveriges bästa spelare genom tiderna.

Åke var lagkapten i både IFK Norrköping och landslaget under storhetstiden på 1950 och 1960 talet och samarbetade med många kända ledare. Åke Johansson var en naturlig ledare på planen men visade också stora ledaregenskaper i relation till lagledare, tränare och styrelse.

Källa: Wikipedia

LDm

Tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s