Markus Krunegård

Markus Krunegård, föddes den 6 april 1979 i Norrköping. Markus är sångare och låtskrivare. Krunegård har, förutom i Norrköping, rötter i finska Tornedalen. Han växte upp i Röda stan och gick på Hagagymnasiet i Norrköping.

Krunegård var tidigare mest känd som sångare i popbandet Laakso, men har också varit medlem i nerlagda supergruppen Hets. Den 2 april 2008 släpptes hans soloalbum ”Markusevangeliet”, vars första singel ”Jag är en vampyr” kom på femteplats på Trackslistans årslista för 2008.

Januari 2008 till augusti 2009 var Krunegård programledare för radioprogrammet P3 Live Session i Stockholm.

Sommaren 2008 blev Krunegård historisk som den enda artist som spelat på Hultsfredsfestivalen tre år i rad i tre olika band: Hets (2006), Laakso (2007) och solo (2008).

             

Krunegård har även medverkat på Annika Norlins album ”Säkert!” i låten ”Det kommer bara leda till nåt ont”. Han har också medverkat på Johnossis skiva ”All They Ever Wanted” (2008) och Eldkvarns skiva ”Hunger Hotell” (2008).

   

Krunegård följde med på delar av Lars Winnerbäcks sommarturné 2008 och medverkade på konserterna mellan 23 juli och 9 augusti. Han agerade också förband på Kents konsert i Norrköping den 1 augusti. Han utförde sedan under hösten/vintern en omfattande turné i Sverige med över 30 spelningar.

                       

Krunegård var nominerad för ett flertal musikpriser inom galorna Rockbjörnen, Grammis och P3-Guld. I den senare nämnda fick han pris för årets låt för ”Jag är en vampyr”.

Den 8 juni 2009 släppte Krunegård tillsammans med artisten Andreas Kleerup EP:n ”Lead Singer Syndrome”.

Mauro Scocco producerade två låtar på Krunegårds nästa album, som släpptes som två enkelalbum, ”Prinsen av Peking” och ”Lev som en gris, dö som en hund”, den 14 oktober 2009.

Källa: Wikipedia

LDm

Tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s