Stefan Wikström

Stefan Wikström som föddes 1967 är från Tierp, där han startade sin musikkarriär. Hans första ord var ”folkmusik och nyckelharpa” lite imponerande eftersom han bara var 7 år när han spelade. Ganska snart övergick han dock till att spela gitarr och bas och startade sitt första band vid 12-årsåldern. Han pendlade mellan Tierp och Gävle, där teater och musicaler lockade.

När Stefan var 19 år flyttade han till Norrköping och jobbade på Östgötateatern som skådis i musicaler. Han spelade en ung Elvis i uppsättningen av Are you lonesome tonight på Skandiateatern, med Willy Boholm som den äldre Elvis.

Willy Boholm

Stefan spelade också bland annat mot Niclas Wahlgren i musicalen Blodsbröder på 1990-talet.

Han stannade på teatern i ungefär 7 år och startade sedan bandet Memphis mafia. Bandet var lite före alla andra med att turnera och resa runt i hela Norden med Elvis-covers.

Elvis Presley

Redan som barn hade Stefan Elvis som idol. Han fascinerades av Elvis scennärvaro och otroliga utstrålning. Något som inte alla har gjort är att jobba ihop med Elvis gamla musiker, Scotty Moore och DJ Fontana. Det har Stefan gjort både i USA och i Sverige. Faktum är att dom kallar honom skämtsamt för ”The Kid” och det var också det som avgjorde att Stefan vann ”Sweden Elvis Song Contest” i Stockholm.

Louis De Geer-hallen har Stefan tillsammans med Memphis Mafia 1995 satt upp Viva Las Vegas-shower. Meningen var att det skulle bli Memphis Mafias Grand finale, men showen blev så populär att dom fick fortsätta spela den och i och med det fortsatte bandet i flera år till.

Stefan och Lotta Källström

Tillsammans med Lotta Källström har Stefan framträtt med showen Från Elvis till Dolly (Parton).

I oktober 2010 spelade han tillsammans med Robert Haglund och Magnus Bäcklund i Three times love i De Geerhallen. En succé som spelades igen i april 2011.

Källor: Texten är ett fritt utdrag från en intervju i programmet till uppsättningen Three times love, Pernilla Strand, Wikipedia

LDm

Tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s