Marcus Birro

Marcus Adriano Birro, föddes den 15 juni 1972 i Göteborg. Birro är en svensk poet, författare och krönikör på Sveriges Radio P3. Birro bloggar även på Expressen samt är medarbetare på SR Östergötland, där han bland annat är programledare för ”Karlavagnen” i Sveriges Radio P4.

Han är bror till författaren Peter Birro.

Peter Birro

Säsongen 2009-2010 vann han ”På spåret” tillsammans med Johanna Koljonen. Han deltog även 2008-2009 ihop med Tina Ahlin.

   

2006 medverkade han i projektet ”Du är Christer Pettersson du också” tillsammans med Stry Terrarie.

Stry Terrarie

På senare tid har Birros fotbollsintresse fått allt större uppmärksamhet, dels genom samarbetet med supporterportalen SvenskaFans.com där han drev en mycket uppskattad blogg men också tack vare sin kontinuerliga medverkan på sportkanalen fantv.se i programmet Eurotalk och Premier League-sändningarna i Canal+. Birro är en trogen supporter till fotbollsklubbarna Örgryte IS och AS Roma. Har även spelat högerback i GAIS.

1999 var Birro med och startade radioprogrammet ”Frank” i P3 som hördes mellan 1999 och januari 2007. Hösten 2008 efterträdde han Alex Schulman som bisittare åt Lennart Ekdal i TV-programmet ”Kvällsöppet” i TV 4.

            

Marcus Birro är även ett stort fan av det gamla svenska rockbandet Imperiet och han fick i uppdrag att skriva boken till Imperiet-boxen ”Silver, guld och misär” som släpptes 10 juni 2009.

Imperiet

LDm

Källa: Wikipedia

Tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s