Liverpool

Liverpool är en svensk popgrupp från Norrköping som deltog i Melodifestivalen 2003 med bidraget ”Love is All”. De slogs ut vid Tittarnas val, men låg sedan på Svensktoppen i två veckor. Bandet är känt som ett tributband och spelar Beatleslåtar, namnet syftar på att The Beatles kom från Liverpool i Storbritannien.

Den för de allra flesta mest kända medlemmen i gruppen får nog Olle Nilsson anses vara. Olle är född 1946, han är gitarrist, sångare, kompositör och textförfattare.

Nilsson blev allmänt känd när han 1994 tog hem segern i den första omgången av Sikta mot stjärnorna som John Lennon med låten ”Imagine”. 1995 gav han ut albumet ”Olle Nilsson” och singeln ”Lovers and Friends”.

The Beatles

Han spelar sedan 1970 i Liverpool, som inspireras av eller rent av spelar Lennons och The Beatles musik. Bandet har flera gånger uppträtt på Beatlesfestivalen i Liverpool.

Mitt i lunchrusningen den 30 januari 1969 överraskade The Beatles Londonborna med en oannonserad konsert. På taket till skivbolaget Apples Records kontor samlades bandmedlemmarna för ett sista gemensamt liveframträdande.

Liverpool gjorde en sommar en variant av denna spelning genom att ge en konsert på ett tomt tak i  Trädgår´n, en uteservering i Norrköping, innan taket byggdes om till servering.

Källa: Wikipedia

LDm

Tillbaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s